home - index - downloaden via nieuwsgroepen - AVI geluid harder maken - AVI ondertitelen, los - AVI ondertitelen, ingebouwd - ondertitels synchroniseren - AVI omzetten naar dvd - DVD branden - MKV-bestanden (Matroska) - alle benodigde software - gastenboekOndertiteling Synchroniseren

Soms komt het voor dat de gedownloade AVI en SRT niet helemaal bij elkaar passen, dan loopt het geluid van de AVI niet synchroon met de ondertiteling. Dit probleem is vrij makkelijk op te lossen.
Je hebt er het programma SubSync voor nodig. Klik op de titel van het programma om het te downloaden.

Installeer het programma en open het.
Browse en selecteer het gewenste AVI (media) en het gewenste SRT (subtitle) bestand.Klik dan op Edit Subtitle. Je ziet nu een lijstje verschijnen met alle zinnen. Zorg ervoor dat de bovenste regel is geselecteerd en toets Ctrl + F5 in. Ga dan naar de allerlaatste regel en toets Ctrl + F6 in. Je ziet nu dat de bovenste zin blauw is geworden en de onderste regel groen.Selecteer nu weer de 1e zin in je lijstje met tekst.
Klik dan op het startknopje en laat je avi spelen. Zo gauw je de 1e gesproken zin hoort (de zin die je hebt geselecteerd) klik je op "Blue". Dan ga je met de schuifbalk naar het einde van de film en zo gauw je de allerlaatste gesproken zin hoort (de laatste zin uit het lijstje met tekst) klik je op "Green". Soms is dit even oefenen.
Als je denkt dat je goed zit, klik je op "Adjust". De film begint nu opnieuw te spelen en de onderiteling is aangepast. Check met de schuifbalk of dit op meerdere plaatsen in de film klopt.
Stop nu de film door op het stopteken te klikken (NIET OP EXIT) en klik op "Save Subtitles". Geef de ondertiteling een nieuwe naam, deze moet later wel weer de extact zelfde naam als de AVI krijgen. Sluit als laatste het programma af door op EXIT te klikken.